Opleiding CBIR(A)

De houder van een IR aantekening via de CB-IR methode heeft dezelfde privileges als een volledige 'traditionele' IR-houder.

Het principe van competentie is hier van toepassing waarbij de kandidaat wordt beoordeeld op competentie in plaats van een syllabus volgens vaste trainingsuren. De minimum ureneis is 50 uur training voor eenmotorig, maar deze uren mogen tot een minimum van 40 uur worden gereduceerd als de kandidaat relevante instrumentvliegtijd heeft gelogd. Uren getraind voor, alsmede gebaseerd op, de privileges van de EIR tellen mee voor deze reductie. De reductie is onderhevig aan een vliegtest (assessment) door een daartoe bevoegde praktijk ATO.

Vaak wordt onjuist gedacht dat de CB-IR een op zichzelf staande rating is, zo ook een eigen theorie-equivalent heeft, met cursus en examens. Dit is onjuist. Het betreft een "ervarings- en trainingstraject" wat leidt tot de IR-aantekening op het brevet.

Voor aanvang van de opleiding dient u minimaal in het bezit te zijn van:
• JAA/EASA PPL(A) of CPL(A)
• 50 uur PIC tijdens overlandvluchten
• Medical 1 of 2 met IR check
• LPE level 4 of hoger

De opleiding bevat zowel een theoretisch als praktisch gedeelte.

THEORIE
De theorie voor de CB-IR(A) wordt verzorgd in samenwerking met Dutch Aviation College dmv distance learning.

www.dutchaviationcollege.nl

Kandidaten die reeds de IR(A)/APTL(A)-theorie bezitten, zijn vrijgesteld van het theoretisch gedeelte van de IR(A)-opleiding.

PRAKTIJK
De praktijkopleiding bestaat uit 10 uur FNPT II en 30 uren training op de Piper Warrior II/III of Cessna 172. Ook bestaat er de mogelijk ( onder voorwaarden ) om 20 van de 40 uur op eigen vliegtuig met eigen instructeur te vliegen.

Alvorens te worden toegelaten tot het praktijkexamen, moet u voor alle theoretische vakken geslaagd zijn.

Schatting kosten CB-IR(A) praktijk opleiding : € 11.090,-

Heeft u interesse, vraag dan een offerte en de voorwaarden op via tel. nr. 0320-288200 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Aanbieding 1

 

Als ATO in Nederland EIR praktijk opleiding.

PH EDD PH UGS
PH WARA PH WARH

Aanbieding 2

Mini cursus PPL 
klik hier voor meer informatie 

PH BVL

PH ISL

Aanbieding 3

Prof check MEP + IR-ME vaste prijs € 835,- p.p. bij 2 personen tegelijkertijd.

PH HLM

PH HLM 1